Seglingshandboken

Det ska vara intressant, inspirerande och givande att lära sig segla.

Idnite har i sitt initiativ SeaDriven tagit fram Seglingshandboken. En koncis, pedagogisk och praktisk guide in i seglingens värld. Bilder, illustrationer, exempel och interaktiva funktioner används för att inspirera och engagera, något som gör Seglingshandboken till mycket mer än en tryckt bok i digitalt format. iBooks inbyggda funktioner (exempelvis instuderingskort, sök, bokmärken, anteckningar och markeringar i boken) gör den naturligtvis ännu vassare.

Bokens upplägg är utvecklat, använt och testat av seglingsinstruktörer och elever under flera år och har nu vidareutvecklats för iBooks. Förlagan finns i tryckt format, i sin 3:e upplaga, och har använts av Göteborgs Kungliga Segelsällskap sedan 2008.

VEM RIKTAR SIG BOKEN TILL?

Om du är nybörjare och söker en pedagogisk och praktisk guide in i seglingens värld så har du hittat rätt. Vi börjar med att skapa en grundläggande förståelse för vinden och vattnets inverkan, för att sedan titta närmare på båten och dess segel innan det är dags att gå in på några centrala begrepp och manövrar i seglingen. När du fått din första teoretiska introduktion går vi över till det praktiska handhavandet, med allt från riggning och hur du förbereder din båt till att genomföra manövrar, trimma segel och segla med undanvindssegel. Naturligtvis kommer du även lära dig de viktigaste knoparna.

Om du har seglat en del men vill lära dig mer om undanvindssegling med gennaker och spinnaker, eller bli bättre på att trimma dina segel för att få till rätt buk på rätt plats med en skön twist så är det här en bok för dig.

Seglingshandboken

Seglingshandboken på iTunes


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: